Referenser

Tandläkare Peter Carlsson Referenser peter_carlsson - KaVo DentalHär nedan kan ni läsa om vad våra kunder tycker om våra produkter och tjänster. Kontakta oss gärna om ni vill vara med som referens och samtidigt få er klinik fotograferad.
UNITAR OCH OPERATIONSBELYSNING

Tre Tandläkare, Vällingby

Vi är väldigt nöjda med vår E50, den är enkel och smidig att använda. Hygieniskt med trådlös fotkontroll, perfekt då vi är många användare.

Leg. tandläkare Ulrika Molund

Tandläkare Ann-Charlotte Edgren, Göteborg

Operationslampan KaVoLUX® 540 är bra, helt enkelt! Jag tycker om bredden på operationsfältet och att man kan tända och släcka utan beröring. Ljuset är viktigt, speciellt när man blir äldre och har arbetat i många år. Lampan är även lätt att hålla ren, med släta fina ytor! 

Leg. tandläkare Ann-Charlotte Edgren

Tandläkare Peter Carlsson, Stockholm

Peter Carlsson Referenser PBE_2433_peter_carlsson - KaVo Dental


Operationslampan KaVoLUX® 540 är väldigt stark och man ser otroligt bra, till skillnad mot vanliga halogenlampor. Det bästa med lampan, förutom att det är så bra ljus, är att den inte blir varm. Vi är verkligen nöjda.

Leg. tandläkare Peter Carlsson
HAND OCH VINKELSTYCKEN

Team Dagnelid, Göteborg

Under drygt 30 år som privattandläkare har jag genomfört tusentals preparationer med KaVo-turbiner. GENTLEsilence LUX 8000 B är fantastisk med sitt vridmoment, låga ljudnivå och kompakta huvud, som underlättar mitt jobb väsentligt. Härligt att utvecklingen går framåt, så att jobbet bara blir roligare och lättare.

Leg. tandläkare Christer Dagnelid

Leg. tandläkare Rasmy Shahnavaz, Stockholm

Jag har mer än femton års erfarenhet av implantatbehandlingar och erbjuder sedan flera år tillbaka datorstödd implantatbehandling som alternativ till konventionell implantologi. För bästa resultat vid implantatbehandlingarna använder jag KaVo INTRA surg 300+ som är mycket pålitlig och stabil, med unika funktioner som jag inte funnit i någon motsvarande implantatmaskin. Framförallt uppskattar jag ljuset i instrumenten samt maskinens enkelhet kombinerat med möjligheten att anpassas till mina specifika behov.

Leg. tandläkare Rasmy Shahnavaz
SERVICE

Tandläkare Björn Öman, Bollnäs

Vi hade under många år problem med att få bra service till vår praktik. KaVo’s representant Johan Lindroth, som ursprungligen är servicetekniker förstod hur viktigt det var för vår praktik att kunna erbjuda en snabb och effektiv service, inte bara sälja. Vi har sedan det inledande samarbetet med Johan successivt förnyat vår praktik med KaVo- produkter såsom OPG, digitalröntgen med sensorer, autoklav och utrustning, mycket med hänsyn till att KaVo visat sig ha en snabb och bra service. Det är livsviktigt när man har praktiken en bit från storstan.

Leg. tandläkare Björn Öman
RÖNTGEN

Ulf Nordin, Käkkirurg

Arbetar som Oralkirurg i privat regi och har använt diverse intraorala digitala sensorer på ett antal kliniker (20-25 st) genom åren. Ingen sensor, har enligt mitt förmenande, kommit i närheten av KaVo:s bildkvalitet. Dessutom slipper man den årliga licenskostnaden och får en kvalificerad och snabb support per telefon.

Ulf Nordin, Käkkirurg

Tandläkargruppen, Gävle

Vi på Tandläkargruppen i Gävle är en privat specialistklinik. Det innebär att vi måste ha höga krav på vår utrustning från A till Ö. Vi köpte allt från KaVo, från kompressorer, stolar/units till ljusenheter. När det gällde val av digital röntgen lyssnade jag på mina medarbetare och deras tidigare erfarenheter av digitala röntgensystem som används både privat och inom folktandvården. KaVo och deras VixWin PRO blev allas förstaval. Lätthanterlig OPG, smidiga sensorer och enkla program att arbeta med. Vidare den support som finns att tillgå och det samarbete som upprättats mellan KaVo och Office gör att vi alla känner oss trygga och komfortabla på vår arbetsplats.

Klinikchef Torbjörn Åhström

Tandhälsan, Älmhult

Jag trodde att det skulle fungera väl med digital röntgen från KaVo. Det blev bättre än så, vi är mycket nöjda!

Leg. tandläkare Håkan Thuresson

Tandläkare Svante Söderström, Norrköping

KaVo har ställt upp med kostnadsfri support på ett föredömligt sätt, när jag har behövt hjälp med bildbehandlingsprogrammet och det även flera år efter min investering i digitalröntgen 2005.

Leg. tandläkare Svante Söderström

PTJ, Örebro

När jag upphandlade digital röntgen valde jag KaVo p.g.a. enkelheten att lära sig programmet och bildkvaliten. Vi har arbetat utan minsta bekymmer från den dagen KaVo installerade och visade oss programmet. Det visade sig dessutom att det var ett utmärkt val med tanke på mjukvarustabiliten. Jag tackar dem hjärtligt för den support de erbjuder oss nu samt den goda tillgängligheten de fåtal gånger jag behövt support (2ggr på 3 år). De kopplar upp sig och fixar och lär ut. Fungerar utan bekymmer med Opus. Inga licens,- uppgraderings- eller supportkostnader. Det är värt mycket år efter år. Jag är supernöjd. Tack KaVo!

Leg. tandläkare Emile Nicolas

EBF röntgen

På EBF dentalröntgen arbetar vi sedan några år med både analoga och digitala röntgenbilder. Vi är mycket nöjda med VixWin, det digitala system vi valt. Tack vare bildplattesystemet behövde våra befintliga röntgenapparater inte bytas ut eller byggas om. VixWins bildplattor för intraorala bilder är lika smidiga som konventionell analog film. De är lätta att placera rätt i munnen och accepteras av patienterna lika bra som konventionell film. Avläsningstiden för bildplattorna är kortare än för maskinframkallning av konventionell film. Mjukvaruprogrammet i VixWin är enkelt och lättarbetat. Med det digitala systemet är röntgenbilden kopplad till patienten. De röntgenbilder vi tar skickas till remittenten och många gånger därifrån till ytterligare vårdgivare. Digital röntgen minskar risken att bilder försvinner i något arkiv, fel journal, någons portfölj eller på posten. En kopia finns alltid kvar i våra datorer och back-up. Samarbetet med KaVo har fungerat utmärkt såväl vid inköp som leverans. Supporten och servicen från KaVo är snabb med kunnig personal både vid datasupport och hårdvaruservice. Kort sagt vi på EBF dentalröntgen är mycket nöjda med Kavos personal och det digitala systemet VixWin.

Anders Frykholm

Tandläkare Hanna Marlevi, Stockholm

Vi på vår mottagning i Stockholm, har använt KaVo/Gendex digitalröntgen sedan 2003. I och med det, var vi väl förberedda att möta de nya kraven mot Försäkringskassan. KaVo's digitallösning och support har fungerat utmärkt och vi är mycket nöjda att vi valde KaVo.

Leg. tandläkare Hanna Marlevi

Elisabeth Kullmar, Helsingborg

Jag har hela tiden varit nöjd med valet av digital röntgen från Kavo. Både användarvänligt program, och nöjda patienter. Här klagas det inte på vassa kanter som skaver i munnen! 

Elisabeth Kullmar

Tingsrydstandläkarna, Tingsryd

Digital röntgen är ett lyft för det kliniska arbetet. Idag skulle det vara svårt att klara sig utan digital röntgen. Samarbetet med KaVo har varit suveränt, från offert till support.

Leg. tandläkare Evert Carlsson
3D RÖNTGEN

Wasa Tandklinik Stockholm

Wasa Tandklinik Referenser maryam_pourmosa - KaVo Dental


Vår första digitala röntgen köpte vi från KaVo 2005, samtidigt köpte vi unitar och övriga produkter. Det känns bra att ha all utrustning från samma ställe, bara ett nummer att ringa om något krånglar. Vi gick över till 3D CBCT förra året och vilken skillnad! Nu kan jag planera inför mina operationer på ett helt annat sätt.
Leg. tandläkare Maryam Pourmosa,
Specialist i parodontologi

Radiolog Per Nelvig

Alla som använder konventionella 2-dimensionella röntgenbilder vet att tolkningen av dessa många gånger är svår därför att verkligheten är 3-dimensionell och för att ovidkommande delar av objektet skymmer det vi verkligen letar efter. Med 3-D teknik slipper vi detta problem och kan många gånger besvara kliniskt viktiga frågor som varit omöjliga att besvara med konventionell teknik. 3D-teknik har tillfört enormt mycket till radiologin alltsedan datortomografi introducerades för mer än 30 år sedan och nu står vi inför en tid där 3D blir alltmer tillgänlig även för tandvådspatienter. Jag har arbetat med Cone Beam Ct (CBCT) i mer än 5 år vid Odontologisk Röntgendiagnostik i Sundsvall. Jag har också arbetat med i-CAT i 4 år på fritiden tillsammans med Rasmy Shahnavaz och har därför haft chansen att följa utvecklingen noga. i-CAT är mycket snabb vid skanningen, vilket minimerar risken för rörelseoskärpa. I förhållande till undersökt volym så ger den också låga stråldoser med en bra bildkvalitet. Enligt en studie gav i-CAT i särklass bäst precision för att skapa den typ av 3D-modeller som används för implantatplanering och virtuell kirurgi.

Radiolog Per Nelvig

Tandläkare Rasmy Shahnavaz, Stockholm

Jag är privatpraktiserande tandläkare i Stockholm och har mer än femton års erfarenhet av implantatbehandlingar. Sedan 2005 använder jag SimPlants mjukvaruplattform med tillhörande system för guideskenor med mycket tillfredställande resultat. Den nya tekniken i kombination med 3-D röntgen ger mig utökade möjligheter vid planering samt en säkrare och mer tillförlitlig implantatbehandling. Behandlingstekniken ger mindre besvär och bättre estetik för patienten. För bästa resultat vid implantatbehandlingar använder jag KaVo i-CAT som är en mycket pålitlig, stabil användarvänlig Cone Beam CT Scanner, med utmärkt bildkontrast och bildåtergivning, snabb rekonstruktionstid, stor bildvolym och mycket låg stråldos. På kliniken använder vi KaVo i-CAT 3-D regelbundet. Idag är över 350 patienter behandlade och vi har även remittenter som skickar patienter för implantatutredningar. Till kollegor som planerar att investera i en 3-D röntgen kan jag varmt rekommendera KaVo i-Cat då den mer än väl uppfyller kraven man kan ställa på produkten – från leverantörsupport till prestanda.
 
Leg. tandläkare Rasmy Shahnavaz
KaVo Scandinavia AB
Optimusvägen 12 B
194 84 Upplands Väsby
Tel. +46 8 590 047 00
Fax: +46 8 590 047 10